Adventna duhovna obnova z birmanci

12.12.2013 

Na adventnem srečanju birmancev iz župnije Kranj - Drulovka, ki je potekalo v soboto, 7. decembra, v Marijinem domu,  smo pripravljali prostor Prihajajočemu in ga prosili: "Verujem, pomagaj moji neveri!"


Zamislili smo se nad stvarjenjem sveta, ko smo premišljevali kako dolgo in kako skrbno je Bog ustvarjal vidne in nevidne stvari. Vse je pripravil za nas, mi pa žal na to velikokrat pozabimo. Bolj verjamemo utvaram tega sveta, ki nam ponuja občutek vzvišenosti in pomembnosti zaradi novih čevljev, novega telefona, … Izgubljamo občutek za sočloveka, za spoštovanje do kosa kruha, za hvaležnost.

 

Skrajni čas je, da damo prostor Božjemu Sinu, ki nas prenaša, ki je z nami usmiljen in nam zagotavlja: "Vse je mogoče tistemu, ki veruje!" Z njim je mogoče vzpostavljati nove odnose, ki bodo bolj svobodni. Z njim lahko pridemo do resničnega notranjega miru, ki daje življenju polnost. Z njim ostajamo zvesti našim vsakdanjim dolžnostim. Z njim postane naše življenje rodovitno.

 

V moči Svetega Duha smo se zahvalili za vse prejete darove in prosili Boga odpuščanja za vse naše slabosti. Med zaključno sveto mašo, ki smo jo obhajali skupaj s starši in g. župnikom Cirilom, smo se izročili tudi Mariji Brezmadežni, da bi nas obvarovala pred nevarnostmi zapeljevanja hudobnega duha in nam bila Učiteljica in Mati na poti vere.

 

s. Barbara MočenikDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon